2014. december 24.

24- Vörös áfonyás- mákos-narancsos zabkása

Minden jónak vége szakad egyszer, most ennek a kis sorozatnak is.
Remélem, pár kedvenc összeállítást találtatok, illetve látjátok, egészséges reggeli is van, ráadásul szinte megunhatatlan a variációk számossága miatt :)
Most jöhet a bejgli-és töltött káposzta-szaloncukor kúra, no és a pihenés. Én az utóbbira mindennél jobban vágytam/vágyom idén, most kicsit visszavonulok újra a napi posztoktól, hogy majd jövőre újult erővel vágjak neki az előttünk álló, sok izgalmat és változást hozó évnek.
Itt az utolsó recept, tulajdonképp bejglitöltelék-zabkása nevet is kaphatná, mert pont olyan. Finom.


2014. december 23.

23- Málnás-banános zabkása chia maggal

Mára igazán sok energia kell, ebbe a  kb. 16 ébren töltendő órába minimum 20 órányi tevékenységnek kell beleférnie :)
Bejglisütés, mézeskalácsozás, kacsasütés, sok miegyéb, de most még csak a reggeli kihívások, nyitva tartani a szememet.
Kell tehát egy színes, finom, energiát adó, mégsem túlzottan telítő reggeli:


2014. december 22.

22- Lazacos- gyömbéres répás zabkása

Karácsony hetébe léptünk, ráadásul túl vagyunk az év leghosszabb éjszakáján,  jöhetnek az igazán extra verziók. Ez ugyan macerásabb, de ezzel együtt is felfér a dobogóra :)



2014. december 20.

20- Tripla almás zabkása chia maggal

Nagyobb vacsorák utáni reggelekre tökéletes a következő zabkása. Igazi téli-nyári reggeli, télen melegen kis fahéjjal, egyéb fűszerekkel, nyáron hidegen kis citromlével tuningolva.


2014. december 19.

19- Mangós-kókuszos zabkása chia maggal


Ma állítólag szép tavaszi időnk lesz :) Kíváncsi vagyok, részemről még több napfényt és energiát akarok, jöhet hát az ehhez méltó reggeli.


2014. december 18.

18- Mézes-diós zabkása


Kapcsoljunk rá a karácsonyi hangulatra, ezúttal egyelőre a hagyományosabb, édes ízvilággal.


2014. december 17.

17- Sonkás-gombás-kakukkfüves zabkása

Azt mondja kollegina, jó ez a sós sorozat. No hát szerintem is, úgyhogy itt van mindjárt az örök klasszikus. Már ha pizzáról van szó, ugye...
De kásának sem utolsó, még ha nem is az a pikk-pakk összedobós reggeli, cserébe akár vacsora is lehet. Annak viszont kifejezetten gyors és kiadós. Minden csak nézőpont kérdése :)


2014. december 16.

16- Avokádókrémes-diós zabkása


Nem vicceltem, jöhetnek a sósabb napok. Pont itt az ideje a sok fejét (khm, és méltóságát) vesztett mikulásfigura után és bejglihegyek előtt.

2014. december 15.

15- Mandulás-marcipános zabkása

Van ez a jó kis kekszrecept, ami tegnap előkerült, hisz lassan fel kell tölteni az aprósütis dobozokat. Ugyan nem telt meg a kis dobozom, illetve lassan ki is ürül mire ezt olvashatjátok, de a recept remekül megihletett.

2014. december 14.

14- Sajtos-sonkás zabkása tükörtojással

Ha már unod a sok cukrot, csokit, szirupos sztorit, a zabkását akkor sem fogod, hisz remek kis sós verziókat lehet vele kreálni.


2014. december 13.

13- Gránátalmás-mákos-chia magos zabkása


Az év legsötétebb napjára stílszerűen egy izgalmas, sötétbe hajló összeállítás.
Tudtátok egyébként, hogy régen itt a Dunántúlon e napon volt hagyománya a tökfaragásnak, és a töklámpással való ijesztgetésnek? Bizony, ez a régi magyarok Halloweenje, s egyben a világosság, a fény ünnepe.
Dologtiltó nap, tilos sütni, fonni, varrni, de még kölcsönadni is. Szinglik, figyelem, kiváló férjjósló nap is, hajrá :)
No de most zabkása. Sok fekete apró mag között a ragyogó gránátalma-magok, azt hiszem, csak ez dobhatja fel ezt a munka-szombatot.


2014. december 12.

12- Erdei gyümölcsös-mandulás zabkása

Mára egy abszolút első összeállítás. Miután mindig van a fagyasztóban mélyhűtött gyümölcs, gyakran készül az alábbi verzió.


2014. december 11.

11- Körtés-kesudiós karamellás zabkása


Ez a három dolog a legkedvesebb a családban gyümölcs, mag és ízvilág-ügyileg. Szerintem nem fogtok benne ti sem csalódni, ha megpróbáljátok.

2014. december 9.

9- Mogyorós-banános zabkása

Magvas hét lesz, szerencsére jó mókus is vagyok, a Miku rengeteg rágcsálnivalót hozott, így a héten szép lassan ezeket építem be a reggelimbe.
Kezdjük egy nagy klasszikussal, amerikások nosztalgiázhatnak, felettébb hasonló az ízvilág, mint a bizonyos, az USÁ-ban igencsak kedvelt banános-mogyoróvajas szendvicsé. Pötyikét könnyebb, de azért nem ez a sorozat alacsony kalóriás sztárja :)


2014. december 8.

8- Kivis-datolyaszilvás zabkása


A hétfő reggeleket a vidám, élénk színű dolgok mindig könnyebbé teszik. Ugyan viccet mesélni egyelőre még nem tud, igencsak remek kis dolog következik:

2014. december 6.

6- Aszalt szilvás-fahéjas-diós zabkása


No, kinek volt szép tiszta a csizmácskája? Kaptatok ugye sok finomságot? Biztosan, mert ide csak jó gyerekek járnak (vagy ha néha kicsit rosszak is, jól titkolják :))

Én az egyik kedvencemet hoztam Nektek, klasszikus ízvilág, adventi hangulat garantált:

2014. december 5.

5- Kókuszos-vaníliás zabkása chiamaggal


Ez legyen egy jó kis havazást kívánós, kényeztetős, energiagazdag reggeli. Mennyivel jobb lenne a szép fehér táj, mint ez a szötymő, ugye?


2014. december 4.