2011. augusztus 9.

Csokis banánkenyér

Nyár két nap után tegnap balra el, ismét egész napos esőzés és hűvös, sütőt bekapcsolni, szénhidrátbomba rulez. 



Kiindulási alap Zsuzsi főz receptje volt, aztán a sokadik sütésnél beállt a nekem legjobban sikerülő összetétel, most ezt részletezem:

12 dkg nádcukor
8 dkg vaj
2 tojás
20 dkg liszt
1 ek karobpor
1 sütőpor
2 nagy érett banán
10 dkg étcsoki

A csokit gőz fölött megolvasztom, majd félreteszem. A sütőt 180 fokra kapcsolom, míg felmelegszik, elkészül a belevaló.
A vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tojásokat, és ismét jól kikeverem, éljen a robotgép.
Míg a gép dolgozik, egy másik tálban kimérem a lisztet, hozzáadom a karobport és a sütőport, és összeszitálom őket. Beleöntöm a vajas krémbe, elkeverem, végül a villával összetört banánt és a langyos csokit is hozzáadom, s kész is vagyok.
Szilikon püspökkenyérformába öntöm, 45-50 percig sütöm. A fém sütőformát alaposan ki kell kenni, vagy sütőpapírral kibélelni, mert ragaszkodós a tésztája.
Zsuzsi szerint sokáig eláll a süti, erről én nem tudok nyilatkozni. Kávé, tea mellé kiváló, és az illata talán visszacsalogatja a nyarat.